Coloradokever

Coloradokever

Op het complex Pollepaed is helaas de coloradokever aangetroffen. We verzoeken iedereen hier goed op te letten. Inspecteer je aardappelveld grondig en vernietig eventuele gele eitjes die op de onderkant van de bladeren zitten. Ook de larven en kevers moet je vernietigen door ze plat te knijpen, en neem contact op de beheerder van je volkstuinen complex.

 

 

Winnaar Nuts Beker

Als winnaar wil ik iedereen bedanken

En hoop ik dat 2018 voor iedereen een mooi tuinjaar wordt, met vriendelijke groet Richard Hooijenga.
sm the winnerblog

De algemene jaarvergadering

De algemene jaarvergadering zal plaatsvinden op 12 februari 2018 in de Kurioskerk aan de Julianalaan om 19.30 uur.
De lezing zal worden verzorgt door de heer Bijlsma. De titel van deze lezing zal zijn ‘De natuur op zijn mooist’

2 augustus Natuurmarkt in De Kruidhof

Een markt in en rondom De Kruidhof met meer dan 70 standhouders met een breed aanbod variërend van streekproducten, verzorgingsproducten, honing, accessoires en biologische zuivelproducten, groenten, kruiden en specerijen. Daarnaast is er informatie van organisaties die zich bezighouden met natuurstudie en natuurbehoud zoals bijvoorbeeld IVN met de Turegluur en Natuurmonumenten. De botanische tuin en het IJstijdenmuseum zijn net zoals de markt de gehele dag gratis te bezoeken.

Phytophtora

aangetast aardappelloofHelaas is er op een van de tuinen phytophtora (fytoftora) ontdekt in een tomatenplant. Om verspreiding te voorkomen ben je verplicht de zieke plant weg te halen, direct in een plastic zak te doen en als huisvuil af te voeren. Deze ziekte komt voor op alle nachtschadeachtigen zoals bijvoorbeeld aardappelen, tomaten, paprika en aubergine. Het is te herkennen aan bruine of zwarte vlekken op het blad omrand door een wit randje dat pluizig kan zijn.Aangetaste Tomaat

Tips ter preventie:
Gekeurd pootgoed gebruiken. Vroeg gewas (voorkiemen of vroeg rijpend ras nemen). Evenwichtige bemesting en juiste plantenafstand. Neem bij de bespuiting ook de aan de aardappel verwante planten mee om aantasting en verspreiding door deze planten te voorkomen.