Nieuws

Aardappel Loof

Aardappel loof

 

Het blijft heerlijk warm en ik ben blij dat de kleigrond goed het vocht vasthoud. Al het werk op deze zware grond werpt nu zijn vruchten af. En ook wordt er weer aan de voedselbank gedacht.

Toen de aardappel planten net een paar decimeter hoog waren kwam er een melding dat de coloradokever gesignaleerd was, en dus gingen we allemaal onze veldjes controleren. Nu tijdens de oogst is het zaak om het loof direct in een vuilniszak te doen en af te voeren, zodat eventuele eitjes van deze plaag niet in de grond kunnen komen, ze kunnen daar namelijk makkelijk twee jaar overleven en in de toekomst voor problemen zorgen.

 

Tot slot wil ik nog even mijn favoriete aardappel recept met je delen het is te bekijken in het filmpje hieronder.

 

Veel tuin plezier allemaal.

https://www.youtube.com/watch?v=FwtkD_4-WB4&t=1s

 

Coloradokever

Coloradokever

Op het complex Pollepaed is helaas de coloradokever aangetroffen. We verzoeken iedereen hier goed op te letten. Inspecteer je aardappelveld grondig en vernietig eventuele gele eitjes die op de onderkant van de bladeren zitten. Ook de larven en kevers moet je vernietigen door ze plat te knijpen, en neem contact op de beheerder van je volkstuinen complex.

 

 

De algemene jaarvergadering

De algemene jaarvergadering zal plaatsvinden op 12 februari 2018 in de Kurioskerk aan de Julianalaan om 19.30 uur.
De lezing zal worden verzorgt door de heer Bijlsma. De titel van deze lezing zal zijn ‘De natuur op zijn mooist’

Winnaar Nuts Beker

Als winnaar wil ik iedereen bedanken

En hoop ik dat 2018 voor iedereen een mooi tuinjaar wordt, met vriendelijke groet Richard Hooijenga.
sm the winnerblog

2 augustus Natuurmarkt in De Kruidhof

Een markt in en rondom De Kruidhof met meer dan 70 standhouders met een breed aanbod variërend van streekproducten, verzorgingsproducten, honing, accessoires en biologische zuivelproducten, groenten, kruiden en specerijen. Daarnaast is er informatie van organisaties die zich bezighouden met natuurstudie en natuurbehoud zoals bijvoorbeeld IVN met de Turegluur en Natuurmonumenten. De botanische tuin en het IJstijdenmuseum zijn net zoals de markt de gehele dag gratis te bezoeken.