Locaties

Er zijn maar liefst zes locaties in Leeuwarden waar je een volkstuin kan huren, er is dus altijd wel eentje in je buurt.

Goutum

Het volkstuincomplex in Goutum is een complex waar veel verschillende mensen met veel plezier hun groenten, fruit en bloemen verbouwen. De sociale contacten op het complex vormen een belangrijk deel van het tuinieren.

De volkstuinen zijn te bereiken via een pad gelegen tussen de woningen aan de Goutumerdyk. Vanwege de grootte van dit complex is er in de zomer een bouwtoilet en een drinkwaterkraan aanwezig.

De grootte van de perceeltjes grond variëren van 40 tot en met 220 vierkante meter.

Beheerder Jan Keyzer

(058) 212 64 25

Troelstraweg

Het moestuincomplex aan de Troelstraweg heeft 52 tuinen van ongeveer 160 m2, waarvan verschillende tuinen zijn opgedeeld in stukken van ongeveer 80m2.

De grondsoort, klei, is zeer geschikt voor het verbouwen van aardappelen en verschillende soorten groenten, maar is niet de meest makkelijke grondsoort om te bewerken.

Het spitten en in cultuur brengen van de grond vereist enige ervaring met tuinieren. Het complex ligt aan de linkerkant van de Troelstraweg, vlak voor de verkeerslichten bij de vliegbasis en beschikt over voldoende parkeerruimte.

Beheerder Rinze Spithoff

(058)2135588

Vierhuisterweg

Midden in het Leeuwarder Bos ligt het prachtig gelegen volkstuincomplex Vierhuisterweg. Vanaf begin jaren zeventig wordt hier getuinierd. Eerst nog tussen grazige weiden met koeien, maar in de jaren tachtig verandert dat en wordt er een bos aangelegd. Tegenwoordig is dat uitgegroeid tot een dicht en hoog woud waardoor het een beschutte plek is geworden.

Zo’n vijftig enthousiaste tuiniers beleven hier veel plezier aan het bewerken van de grond en het verbouwen, zaaien en oogsten van groenten, fruit en bloemen.

Er is op deze mooie locatie weinig wisseling van tuinders en de belangstelling is dermate groot dat zelfs de wachtlijst is gesloten. Wanneer hier weer ruimte is zal dat op deze plek vermeld worden.

Beheerder Joke Doeven

(058) 2886143

Pollepaed

Aan de rand van de buurtschap Snakkerburen ligt het volkstuincomplex Pollepaed.

Rustig gelegen, geen verkeersgeluid, uitzicht over weilanden en het Leeuwarder Bos.

Op het complex zijn er 2 rijen met in totaal 85 stroken tuin, ieder 90 m2 groot, met ongeveer 40 huurders. Veel huurders wonen in de Vrijheidswijk.

Van alle tuinen van de vereniging is hier de variëteit in nationaliteiten het grootst, van China tot Suriname, met ieder hun eigen favorieten op de tuin.

Beheerder George Ferwerda

0653357869

Jelsemer binnenpaed

Aan de rand van het Leeuwarder Bos ligt een klein maar fijn tuincomplex, waar een aantal moestuinders naar hartelust hun eigen groente en fruit verbouwt. Iedereen is welkom bij dit complex. Wil je hier een tuintje huren, neem dan even contact met ons op.

Beheerder Robert Boonstra

0640331815

OBW

Het complex van het OBW, onderdeel van de Leeuwarder huurdersvereniging van nutstuinen is gelegen aan de rechterzijde van de Troelstraweg.

Het is kleinschalig van opzet met een 20 tal huurders. De samenstelling van de huurders bestaat uit een gemêleerd gezelschap. De percelen zijn gemiddeld 80mtr groot. Met een zavelige grondsoort. (lichte klei, zand, kalk mengsel). De grond neemt goed vocht op en houd deze lang vast zonder dat de oogst er onder gaat lijden.

Mocht u belangstelling hebben om ook eens te tuinieren, neem dan contact op met de secretaris van de vereniging

Beheerder Gerard Gremmé

0642791133